IzdvojenoKultura

Novi spot Hanke Paldum za pjesmu „Niko kao majka“ vizuelno osmislio i režirao banovićki umjetnik Elvedin Sarić

Hanka Paldum će u subotu, 9. jula 2022. godine na svom službenom You Tube kanalu predstaviti svoj novi singl pod naslovom „Niko kao majka“. Bit će to bajramski poklon za sve sevdalije. Zašto je ovaj spot interesantan Banovićanima?

U bajkolikim pejzažima zaštićenog pejzaža Konjuh i izletišta Javorov Do na Bjelašnici Hanka Paldum, nekrunisana kraljica sevdaha, završila je simanje spota za svoj novi singl pod naslovom Niko kao majka. Dirljiva je to pjesma koja je potaknula Hanku Paldum da u spot uključi svoje najmilije: kćerku Minelu i unuku Širin, ali i da za realizaciju angažuje najbolje umjetnike.

Elvedin Sarić je banovićki akademski multimedijalni umjetnik koji je vizuelno osmislio i režirao spot za ovu pjesmu. Dugogodišnji je saradnik i prijatelj Hanke Paldum i ne krije svoje zadovoljstvo nakon snimljenog spota.

hanka-paldum-i-kcerka-minela

“Niko kao majka” poklon majkama i zahvalnost Stvoritelju

„Ova pjesma u meni budi najljepše emocije, koje samo majka može osjetiti. Upravo su mi oni bili inspiracija da se u spotu pojave moja kćerka Minela i njena kćerka, moja unuka Širin. Bez obzira na to što je kroz moj život i karijeru bila stalno uz mene, nije bilo lahko ubijediti Minelu da pristane na tu moju ideju, jer ona ne voli kamere i javno eksponiranje, a pogotovo kad sam joj predložila da i svoju malu curicu Širin snimimo. Željela sam da mi se u jednom kadru pojavi i njen sin, moj unuk Ishak. Dok se u pjesmi majka obraća svojoj kćerki, nekako mi je bilo logično da to uistinu bude jedna priča u kojoj će se prepoznati svaka majka koja ima kćerku, a i moja Minela je majka i ima svoju kćerku“, kazala je Hanka Paldum, a potom otkrila i kako je zapravo nastala pjesma „Niko kao majka“:  „Prije nešto više od dvije godine, pozvao me je Ivica Plivelić, moj prijatelj iz Zagreba, veoma uspješan autor mnogih pjesama, i pitao me da li bih pristala da snimim jednu pjesmu sa mladim djevojkama iz grupe The Dekle, kako bismo im na taj način pomogli da se uz moje ime lakše plasiraju na muzičkoj sceni. Kada sam čula kako pjevaju, odmah sam pristala. To sam učinila sa zadovoljstvom, bez ikakve financijske nadoknade. Kada smo je snimili, osjetila sam takvu emociju da sam poželjela da je i sama snimim. Osjetila sam da je upravo sada vrijeme da je snimim, da ovu pjesmu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ostavim svim majkama kao poklon, kako bi svaka majka gledajući u svoje dijete osjetila zahvalnost Stvoritelju na daru koji daruje iz Svoje ljubavi i milosti! Pjesmu sam snimila u studiju kod Marina Meštrovića, uz istaknute muzičare i Samira Hodžića, koji je radio i na aranžmanu.“

kcerka-minela-i-unuka-sirin

hanka-paldum-novi-spot-2

 

hanka-paldum-novi-spot

Slično:

Back to top button