BanovićiIzdvojeno

U BANOVIĆIMA OTVORENE SPORTSKE IGRE MLADIH

Na igrama, čiji je pokrovitelj Općina Banovići, učestvuje oko 1000 djece i mladih

Karavan radosti i prijateljstva, u vidu Sportskih igara mladih i Dana sporta, i ove godine doputovao je u Banoviće. Najveća manifestacija amaterskog sporta za djecu i mlade u BiH započela je simboličnim paljenjem plamena igara od strane maskote Viktora, banovićkih učenika generacije i predstavnika Općine Banovići i Vlade TK.

Na igrama, koje se održavaju pod pokroviteljstvom Općine Banovići, učešće je uzelo više od 1000 djece i mladih. Cilj igara je da se djeca druže, zabave te promovišu zdrave navike, zdrav način života i druge vrijednosti poput prijateljstva, solidarnosti i tolerancije.

-Dobro se zabavite, uživajte u igri, uživajte u druženju jer u ovoj sportskoj priči najveća pobjeda je drugarstvo i prijateljstvo, kazao je, između ostalog, općinski načelnik dr Bego Gutić otvarajući Sportske igre mladih.

Prvog dana igara, djeca od prvog do petog razreda, takmičila su se u atletici i igri između dvije vatre. Drugog dana odvijat će se takmičenja u nogometu, košarci i odbojci a najbolji će izboriti plasman na polufinale u Tuzli.  Veliko bh. finale, početkom jula, održat će se u Sarajevu.

Sportske igre mladih prvi put su organizovane 1996.godine u Hrvatskoj, a u Bosni i Hercegovini se održavaju po 12. put. Igre se organizuju pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske nogometne federacije, a podršku igrama daju brojni poznati sportisti poput: Pjanića, Muse, Tuke i Džeke.

Na Igrama su pripremljena brojna iznenađenja a jedno od njih je i nastup kultnog bh. benda Crvena jabuka.

Senad Mahmutbegović

 

Slično:

Back to top button