BanovićiIzdvojenoSport

OPĆINA BANOVIĆI DOMAĆIN SPORTSKIH IGARA MLADIH

Sportske igre mladih organizuju se u nogometu, košarci, odbojci, atletici i igri graničar

Sportske igre mladih (SIM), koje se u Bosni i Hercegovini organizuju po 12. put, ove godine će, u 45 bh. gradova, okupiti oko 55.000 dječaka i djevojčica. U Banovićima će biti održane u petak 17. i subotu 18. juna a učestvovat će više od 700 mališana, rečeno je na press konferenciji.

Općina Banovići je pokrovitelj Sportskih igara mladih i manifestacije Dan sporta, što je novitet igara, čime se priključila gradovima regije sporta za 2022. poput: Beograda, Rijeke, Sarajeva, Splita i drugih.

Dvodnevno takmičenje u Banovićima u petak će se, uz učešće više od 700 mališana osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda, odvijati u atletici i igri graničar, a u subotu će mladi svoje umijeće odmjeriti u nogometu, košarci i odbojci. 

Pobjednici Sportskih igara mladih u Banovićima plasirat će se na finalni bh. turnir u Sarajevu dok će međunarodna završnica biti upriličena u Splitu.

Za Banovićane su, u okviru Sportskih igara mladih, pripremljena brojna iznenađenja a jedno od njih je koncert Crvene jabuke u petak navečer.

Senad Mahmutbegović

VIDEO

Slično:

Back to top button