IzdvojenoSport

Bokserski spektak u Banovićima, u petak, 10. juna, Numanović vs Torres

U petak, 10. juna 2022. godine, u Sportskoj dvorani u Banovićima održat će se bokserski spektakl u kome će učestvovati bokseri iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Slovačke i Bosne i Hercegovine. Glavni meč: Numanović vs Torres

Natjecatelji će ukrstiti rukavice  u uvodnim mečevima u olimpijskom i u profesionalnom boksu, a u glavnom meču u 10 rundi za „WBF intercontinental light heavyweight title“ boksuje  Enid Numanović, koji u profesionalnom boksu ima 22 pobjede i trenutno je 242. bokser u svijetu te najbolje ranigrani bokser u svojoj kategoriji u BiH, protiv Miguela Torresa iz Kolumbije koji je trenutno 153. bokser u svijetu u svojoj kategoriji.

Iz stručnog štaba Numanovića su istakli: „Iako je Miguel Torres, koji dolazi iz Kolumbije, favorit u pomenutom meču zbog činjenice da se radi o iskusnom bokseru sa 33 pobjede u profesionalnom boksu, nadamo se da će Enid jer je mlađi od Torresa, uspjeti nametnuti svoju dominaciju jer u ovaj meč ulazi u najboljoj formi do sada. Meč se boksa u 10 rundi te moramo biti spremni i na završetak na bodove. Želimo spomenuti i naše prijatelje iz PFHSC iz Sarajeva sa kojima zajedno obavljamo pripreme za meč. Zahvaljujemo se i načelniku Općine Banovići Begi Gutiću i direktoru RMU Banovići Elviru Salihovići, premijeru TK Irfanu Halilagiću i predsjedniku skupštine TK Žarku Vujeviću i odgovornim ljudima iz Bh telecoma koji su nam pomogli u organizaciji manifestacije“.

Enid Numanović će se, ukoliko pobijedi Torresa, koji je bolje rangiran od Numanovića, plasirati ispred Torresa te će ostvariti pravo da boksa za WBC i WBA titule.

Zvnično mjerenje boksera i press konferencije na kojoj će se predstaviti svi bokseri koji će nastupiti na manifestaciji u tzv. uvodnim mečevima, te Enid Numanović (Bosna i Hercegovina) i Miguel Torres (Kolumbija) koji će boksati glavni meč večeri, bit će održani dan ranije. Napominjemo da će službena lica za WBF titulu biti iz Njemačke i Hrvatske, saopćili su organizatori.

Slično:

Back to top button