BanovićiIzdvojenoKultura

Održana promocija knjige “Ples sa sjenama” mlade Banovićanke Armine Šarić

O knjizi govorili Šimo Ešić, Safet Berbić i Ćamil Softić

U prepunoj multimedijalnoj sali BKC-a Banovići održana je promocija pjesničke zbirke “Ples sa sjenama” mlade Banovićanke Armine Šarić. Već sam naslov njenog poetskog prvijenca nagovještava sentimentalnog anarhistu koji želi uživati u potpunoj slobodi – kazao je između ostalog u svojoj recenziji Safet Berbić.

Knjiga je izašla u izdanju izdavačke kuće “Lijepa riječ” iz Tuzle, a svoje prvo predstavljanje imala je na 33. sarajevskom sajmu knjige u Skenderiji.

Urednik “Lijepe riječi” i poznati bosanskohercegovački pjesnik Šimo Ešić kazao je ovom prilikom da se radi o izuzetno talentiranoj autorici o kojoj ćemo u narednom periodu čuti još mnogo toga lijepog.

Na promociji je govorio i pjesnik Ćamil Softić ističući da mu je velika čast što je učestvovao u predstavljanju jedne tako mlade, ali talentirane pjesnikinje.

Prisutni na promociji uživali su u stihovima mlade pjesnikinje podržavajući njen stvaralački potencijal. Nesumnjivo je da se radi o velikom talentu koji želi da uživa u pjesničkoj slobodi.

VIDEO

Tekst i fotografije: Mirnes Brigić

Slično:

Back to top button