BanovićiIzdvojeno

Počelo sa radom Udruženje “Leptir”

Briga o djeci sa poteškoćama u razvoju primarni cilj

Svečanim presjecanjem vrpce od strane načelnika dr Bege Gutića i članova Udruženja  počelo je sa radom novoosnovano Udruženje za djecu sa poteškoćama u razvoju simboličnog naziva  “Leptir”.

Udruženje je osnovano na inicijativu zaposlenih u Centru za razvoj inkluzivnih praksi Banovići i roditelja djece koja su korisnici ovog Centra. Osnovni cilj Udruženja biće što bolja socijalizacija i integracija djece sa poteškoćama u razvoju u svakodnevni život i društvo.

Kako su istakli roditelji i članovi ovog Udruženja na ovaj način biće jedinstveni i bolje organizovani kada je u pitanju ostvarivanje prava na svim nivoima vlasti.

Općina Banovići pomogla je formiranje i registraciju samog Udruženja te obezbijedila prostorije za njegov nesmetan rad.Načelnik Banovića dr Bego Gutić istakao je da će Općina i u narednom periodu pomagati rad ovog i sličnih udruženja, a ovom prilikom je promovisana i novoizgrađena pristupna rampa za invalidna lica na ulazu u zgradu Samačka kojom će biti olakšan pristup kako članovima ovog udruženja tako i svima ostalim.

Članovi Udruženja “Leptir”  uručili  su ovim povodom zahvalnice svima onima koji su pomogli njihov početak rada.

VIDEO

Mirnes Brigić

Slično:

Back to top button