IzdvojenoSport

Sturm i Graz se na veličanstven način oprostili od Ivice Osima

Komemoracija velikanu bh. nogometa Ivici Osimu je održana sinoć na stadionu Merkur Arena u Grazu, gdje je više od 4.000 navijača Sturma u veličanstvenom ambijentu poslalo posljednji pozdrav legendarnom stručnjaku.

Na početku komemoracije prikazan je film o uspjesima Osima tokom mandata u Sturmu, da bi se tačno u 19:09 sati upalili reflektori koji su gorjeli simbolično 81 minut, koliko je Osim imao godina u trenutku smrti.

 

Nakon što su otpjevane numere “Ima neka tajna veza” i “Život je more”, na stadionu se desio posebno upečatljiv trenutak kada su navijači okolo terena upalili baklje, dok je s tribina grmilo skandiranje Ivici Osimu.

Podsjetimo, između 1994. i 2002. godine Osim je vodio Sturm, koji je doveo do naslova prvaka 1998. i 1999. godine, osvajanja Austrijskog superkupa 1998. i 1999. godine, a nastupao je i u Ligi prvaka od 1998. do 2000. godine.

Osim je preminuo u nedjelju u austrijskom Grazu gdje je živio posljednjih godina, a sahranjen će biti u narednim danima u svom rodnom gradu Sarajevu, iako još uvijek nisu objavljeni tačan datum i mjesto sahrane.

Izvor
https://www.klix.ba/

Slično:

Back to top button