BanovićiIzdvojeno

BANOVIĆI – Servisne informacije, nedjelja, 1. maj 2022. godine

Sezona grijanja završena sa 30. aprilom

POLICIJA

Zabilježena su 4 ostala događaja po kojima je policija postupala. Nije bilo saobraćajnih nezgoda, narušavanja javnog reda i mira niti djela iz oblasti kriminaliteta, saznajemo u Policijskoj upravi Banovići.

VATROGASCI

Banovićki vatrogasci su obavljali svoje redovne zadatke. Nije bilo potrebe za intervencijama.

HITNA SLUŽBA DZ BANOVIĆI

U Hitnu službu Doma zdravlja Banovići za 24 sata na pregled se javilo 68 pacijenata od kojih je 7 upućeno na daljnje pretrage na UKC Tuzla.

TOPLANA

Sezona grijanja u Banovićima završena je sinoć  u ponoć, saopćili su iz Javnog preduzeća „Toplana“ d.o.o. Banovići. Kako su kazali, imajući u vidu da su se stekli temperaturni uvijeti (temperatura zraka viša od 12 °C izmjerena tokom tri uzastopne večeri u 21:00 sat) danas će doći do potpunog gašenja postrojenja.

Iako je pravilnikom predviđeno da sezona grijanja traje do 15. aprila, ona je zbog nepovoljnih vremenskih prilika trajala 15 dana duže.

JP KOMUNALNO

Iz JP KOMUNALNO d.o.o. Banovići obavijestili su građane, korisnike usluga odvoza i deponovanja komunalnog otpada, da se odvoz komunalnog otpada neće obavljati 2. maja 2022. godine zbog praznika. Odvoz komunalnog otpada će se nastaviti od 3.maja 2022. godine.

 

Slično:

Back to top button