BanovićiIzdvojeno

PREMIJER I PREDSTAVNICI VLADE FBiH IFTARILI SA RUDARIMA RUDNIKA ”BANOVIĆI“

Iftaru su se pridružili i Ministar privrede TK Edin Duraković, Ministar za boračka pitanja TK Zoran Blagojević i Načelnik općine Banovići Bego Gutić

PREMIJER I PREDSTAVNICI VLADE FBiH IFTARILI SA RUDARIMA RUDNIKA ”BANOVIĆI”

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i Ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić večeras su posjetili rudare druge smjene jame “Omazići” rudnika “Banovići”. Obzirom da je mjesec Ramazan iskoristili su priliku i zajedno sa preko 100 rudara iftarili 300 metara pod zemljom. 

Iftaru su se pridružili i Ministar privrede TK Edin Duraković, Ministar za boračka pitanja TK Zoran Blagojević i Načelnik općine Banovići Bego Gutić.

Direktor Rudnika Elvir Salihović zahvalio se uvaženim gostima na posjeti, a posebno na svemu onome što su u prethodnom periodu činili za rudare, svako u svom domenu. Navodi da su svojim djelovanjem stvorili pravni, zakonodavni, poslovni i ambijentalni okvir u kojem danas Rudnik posluje.

– Današnji obilazak jame “Omazići” i iftar sa rudarima predstavlja izraz našeg dubokog poštovanja prema rudarima, te suštinskog opredjeljenja svih nas da svako iz svog djelokruga rada učinimo sve neophodno da se poboljšaju uvjeti rada i život rudara – u svom obraćanju kazao je direktor Salihović.

Ovaj vid posjete rudarima na njihovim radilištima je znak podrške za nesebičan i požrtvovan rad.

VIDEO

Slično:

Back to top button