BanovićiIzdvojeno

Počele pripreme oko obilježavanja godišnjice oslobađanja Vijenca

U toku su pripreme oko obilježavanja 11. maja – 28. godišnjice oslobađanja Vijenca. Aktivnosti na obilježavanju vodi Koordinacija boračkih udruženja općine Lukavac, predvođena Udruženjem „Veterani rata 212./222. Bosansko-oslobodilačke brigade“, a u programu će aktivno sudjelovati i općina Banovići. Naime, Odlukom Općinskog vijeća Banovići 11. maj uvršten je u listu značajnih datuma i događaja za našu Općinu i dio je programa obilježavanja „Majskih dana“ otpora. Predstavnici Udruženja „Veterani rata 212./222. Bosansko-oslobodilačke brigade“ razgovarali su sa načelnikom dr. Begom Gutićem o detaljima obilježavanja ovog značajnog datuma. Upoznali su načelnika da je okupljanje učesnika planirano u Lukavcu, u jutarnjim satima (11. maja), a da će se Centralna manifestacija bitke na Vijencu održati u Mjesnoj zajednici Gornje Jaruške – u popodnevnim satima. Općina Banovići će sa svoje strane finansijski pomoći manifestaciju, a planirano je da pored općinskog načelnika učešće uzmu i predstavnici boračkih udruženja iz Banovića, kao i 50-tak učenika završnih razreda osnovnih škola.

U toku su pripreme oko obilježavanja 11. maja – 28. godišnjice oslobađanja Vijenca. Aktivnosti na obilježavanju vodi Koordinacija boračkih udruženja općine Lukavac, predvođena Udruženjem „Veterani rata 212./222. Bosansko-oslobodilačke brigade“, a u programu će aktivno sudjelovati i općina Banovići. Naime, Odlukom Općinskog vijeća Banovići 11. maj uvršten je u listu značajnih datuma i događaja za našu Općinu i dio je programa obilježavanja „Majskih dana“ otpora.

Predstavnici Udruženja „Veterani rata 212./222. Bosansko-oslobodilačke brigade“ razgovarali su sa načelnikom dr. Begom Gutićem o detaljima obilježavanja ovog značajnog datuma. Upoznali su načelnika da je okupljanje učesnika planirano u Lukavcu, u jutarnjim satima (11. maja), a da će se Centralna manifestacija bitke na Vijencu održati u Mjesnoj zajednici Gornje Jaruške – u popodnevnim satima.

Općina Banovići će sa svoje strane finansijski pomoći manifestaciju, a planirano je da pored općinskog načelnika učešće uzmu i predstavnici boračkih udruženja iz Banovića, kao i 50-tak učenika završnih razreda osnovnih škola.

Novinar: Edin Kovačević

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button