BanovićiIzdvojeno

Finansijska pomoć obrtima i samostalnim djelatnostima u cilju ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je krajem prošle godine utvrdila konačnu listu korisnika financijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u cilju ublažavanja posljedica pandemije COVID-19. Pravo na dodjelu financijske pomoći po ovoj Uredbi ostvarili su svi obrti i ostale samostalne djelatnosti, koje uredno izmiruju svoje obaveze i koje su očuvale radna mjesta, a na osnovu službenih evidencija Porezne uprave Federacije BiH, kao i Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Sa područja općine Banovići ovo pravo su ostvarila 134 korisnika kojima je dodijeljeno nešto više od 350 hiljada konvertibilnih maraka.

Financijska pomoć namijenjena je za refundaciju već isplaćenog dijela bruto plata za uposlenike odnosno dijela doprinosa koji se obračunavaju na propisanu osnovicu za obračun doprinosa za vlasnike. Cilj dodjele ove financijske pomoći je opstanak obrta i ostalih samostalnih djelatnosti, očuvanje radnih mjesta i osiguranje podrške likvidnosti  u svrhu ublažavanja negativnih posljedica pandemije.

Pravo na financijsku pomoć Vlade Federacije BiH ostvarilo je ukupno 24.776 subjekata malog gospodarstva i podržano je ukupno 44.056 radnih mjesta u Federaciji. Ukupan iznos dodijeljene financijske pomoći je 59.999.335,49 KM.

Lista korisnika finansijske pomoći za općinu Banovići

Izvor
https://banovici.gov.ba/

Slično:

Back to top button