BanovićiIzdvojeno

Banovići: Mještani Idrizovića obradovani novim asfaltom

Riječ je o trećem projektu iz oblasti uređenja putne infrastrukture u ovoj godini

Asfaltiranjem dionice puta Idrizovići, u naselju Mrljevići – MZ Repnik, u Banovićima su nastavljene aktivnosti na uređenju lokalne putne mreže. U dionicu dužine oko 400 metara investirano je 80.000 konvertibilnih maraka, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Općine Banovići.

Prema riječima općinskog načelnika dr. Bege Gutića ove godine će, u okviru plana i programa kapitalnih ulaganja, u putnu infrastrukturu biti uloženo oko 1.500.000 KM.  Radiće se ukupno 23 dionice, a riječ je o projektima koji su kandidovani od strane građana na bazi potreba koje su ranije iskazali.

Mještani Idrizovića nisu krili zadovoljstvo realizacijom ovog projekta navodeći kako će im novi asfalt umnogome olakšati uslove života. Posebna radost je kada vam asfalt dođe pred kućni prag, kazali su mještani zahvalivši se općinskim strukturama na ispunjenim obećanjima.

Asfaltiranje dionice Idrizovići je treći projekat iz oblasti putne infrastrukture koji je u Banovićima realizovan ove godine. Prije ove asfaltirane su i dionice Gnječkovac i Delići u MZ Tulovići.

Senad Mahmutbegović 

VIDEO PRILOG

 

Slično:

Back to top button