BanovićiIzdvojeno

ARMINA ŠARIĆ – knjigu Ples sa sjenama predstavila na sajmu knjige u Sarajevu, upravo na Međunarodni dan knjige i autorskih prava

Na banovićkom književnom nebu zasjala je nova zvijezda

Promocija knjige Ples sa sjenama, mlade banovićke pjesnikinje Armine Šarić, održana je, kako je i najavljeno, u subotu, 23. aprila na 33. Internacionalnom sarajevskom sajmu knjiga i učila u okviru predstavljanja biblioteke Savremena poezija, a pod okriljem izdavačke kuće Lijepa riječ – Bosanska riječ, Tuzla. Nije slučajno da je knjiga predstavljena upravo 23. aprila kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan knjige i autorskih prava.
O knjizi su govorili pisci: Šimo Ešić i Safet Berbić, te autorica Armina Šarić.
Čestitamo Armini Šarić koja je na promociji kazala da je ovo najsretniji dan u njezinom životu.
Promocijom ove knjige iz grada rudara u svijet je otišla još jedna lijepa poruka. Ovdje, pod Konjuhom, rađaju se zaista veliki književni talenti, kazao je Berbić na promociji. 
Šimo Ešić, koji je na promociji govorio u ime izdavača Lijepa riječ rekao je da je čim je od Berbića dobio rukopis i preporuku da se izda ova knjiga glasno i veselo uskliknuo: “Ova knjiga mora izaći čim prije i mora biti predstavljena na ovogodišnjem sarajevskom sajmu knjige.” I zaista, od trenutka ulaska knjige u tehničku pripremu do silaska sa trake u štampariji nije prošlo ni deset dana.
Nakon sarajevske promocije slijedi i banovićka. O mjestu i vremenu održavanja obavijestit ćemo vas naknadno. 
 

Slično:

Back to top button